Over Wandeling Hotel hoppen

Welkom bij Davidsfonds Wijnegem!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

 1. 27 mrt t/m 24 apr
  inWijnegem

  Cursus Zweden voor curiözenözen

  Ontdek meer over de Zweedse geschiedenis, cultuur, tradities en taal op woensdagen 27 maart, 17 en 24 april van 14:00 tot 16:00
 2. 25 apr
  inAntwerpen

  Geleide wandeling Schelmen en Schurken

  Tijdens deze wandeling laat de gidse u kennismaken met straffe, spannende misdaadverhalen, die begaan werden in Antwerpen tussen de 14e e...
Toon alle activiteiten
26 mrt

Wandeling Hotel hoppen

De laatste jaren zijn er in Antwerpen heel wat hotelkamers bijgekomen, vooral in het luxesegment. Dat zette Antwerpen-à-la-carte ertoe aan een stadswandeling uit te werken met focus op enkele bijzondere hotels, vaak in historische panden waar een verhaal aan verbonden is. 

dinsdag 26 maart 2024 om 13:30 uur

Plaats  van samenkomst: het standbeeld van Jacob Jordaens op de Oever, net ten zuiden van de Sint-Jansvliet.

We beginnen met Motel One, aan de Oever, om via verschillende pareltjes te eindigen aan Sapphire House, een gloednieuw 5-sterren hotel!, waar we iets kunnen drinken aan de bar. 

Wandel met ons mee en ervaar het wauw-effect bij het binnengaan in deze bijzondere hotels… en ontdek daardoor nog wat onbekende stukjes van Antwerpen! De meeste van deze hotels beslaan meerdere panden en binnenplaatsen, wat zorgt voor interessante zichten.

Tussen de hotels door geeft onze gids Carine De Jonghe informatie over de panden en de uitbaters, de geschiedenis van het hotelwezen en interessante weetjes.

Prijzen

Info: christiane.vandeperre@skynet.be  of 0475 588197

Labels: Mens & MaatschappijArchitectuur1 sessieLokaalBezoek met gidsWandeling met gidswandelingGeleid BezoekAntwerpenCultuurregio Antwerpen