Over Lokale prijsuitreiking Junior Journalist wedstrijd

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

27 jan
Wijnegem - Gemeenschapscentrum 't Gasthuis

Lokale prijsuitreiking Junior Journalist wedstrijd

Lokale winnaars van 5e en 6e leerjaar voor het thema "Oost West, thuis best."

zaterdag 27 januari 2024 om 11:00 uur

Junior Journalist is een jaarlijks terugkerend evenement. De wedstrijd wordt gespeeld volgens leeftijdscategorie en is gericht op leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar in het basisonderwijs en het eerste tot het zesde jaar van het secundair onderwijs. In Wijnegem zoekt Davidsfonds de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar op en draagt zo bij aan de bredere missie van het Davidsfonds om het leesplezier en schrijftalent bij de jongeren te bevorderen.

De wedstrijd moedigt leerlingen aan om hun creativiteit en schrijfvaardigheden te ontwikkelen door hen uit te dagen een artikel te schrijven over een zelfgekozen onderwerp, dit jaar binnen het thema “Oost West, Thuis Best ?!”.

De winnaars van de lokale voorrondes worden uitgenodigd voor de nationale prijsuitreiking in het Vlaams Parlement op 21 april 2024. Een niet te missen finale waarop ouders, familie en leerkrachten worden uitgenodigd. Voor elk van de vier leeftijdscategorieën wordt de nationale top 3 verkozen en wordt een mooie prijzenpot verdeeld.

Prijzen

Info: pat.vanblaere@telenet.be

Labels: TaalLiteratuur1 sessieRolstoeltoegankelijkWorkshopActiviteitCultuurregio Antwerpen