Over Wandeling Hotel hoppen

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

26 mrt

Wandeling Hotel hoppen

De laatste jaren zijn er in Antwerpen heel wat hotelkamers bijgekomen, vooral in het luxesegment. Dat zette Antwerpen-à-la-carte ertoe aan een stadswandeling uit te werken met focus op enkele bijzondere hotels, vaak in historische panden waar een verhaal aan verbonden is. 

dinsdag 26 maart 2024 om 13:30 uur

Plaats  van samenkomst: het standbeeld van Jacob Jordaens op de Oever, net ten zuiden van de Sint-Jansvliet.

We beginnen met Motel One, aan de Oever, om via verschillende pareltjes te eindigen aan Sapphire House, een gloednieuw 5-sterren hotel!, waar we iets kunnen drinken aan de bar. 

Wandel met ons mee en ervaar het wauw-effect bij het binnengaan in deze bijzondere hotels… en ontdek daardoor nog wat onbekende stukjes van Antwerpen! De meeste van deze hotels beslaan meerdere panden en binnenplaatsen, wat zorgt voor interessante zichten.

Tussen de hotels door geeft onze gids Carine De Jonghe informatie over de panden en de uitbaters, de geschiedenis van het hotelwezen en interessante weetjes.

Prijzen

Info: christiane.vandeperre@skynet.be  of 0475 588197

Labels: Mens & MaatschappijArchitectuur1 sessieLokaalBezoek met gidsWandeling met gidswandelingGeleid BezoekAntwerpenCultuurregio Antwerpen