Taaltoeren 2022

2 Taaltoeren, zicht op podium en lachende deelnemers.jpeg

Taaltoeren 2022

op 14 oktober 2022 om 20:00

Taalquiz

Deze taalquiz is een initiatief van het Davidsfonds Wijnegem bestuur, geflankeerd door presentator Frank Janssens en jurylid Annemie Meeussen. Beiden hebben met Anny Noë meegewerkt aan het tot stand komen van de quiz.
De derde organisatiepoging bleek de goede te zijn. Er schreven zich 12 ploegen in, waarmee de ontmoetingsruimte van de O.L.V.-kerk van Wijnegem gevuld werd.
De rondes gingen o.a. van Afkortingen voluit schrijven, over de Juiste zin zoeken, Verbanden tussen opgegeven woorden vinden, Spreekwoorden, Betekenis van dialectwoorden van over heel Vlaanderen, tot het bepalen van Algemeen Nederlands of Belgisch Nederlands (Vlaams, dus). Tussendoor hadden de deelnemers ook nog een cryptogram op te lossen, die gelukkig niet té moeilijk bleek te zijn. 
De laatst ingeschreven ploeg 't Groot Licht bleek de winnaar te zijn, toepassing van een bekend spreekwoord. Tweede was Het Taalgenootschap uit Schilde en derde Harley Davidfons. Afdeling Schilde had liefst 3 ploegen afgevaardigd en ook afdeling Wommelgem was aanwezig. 
Een ploegnaam die zeer gesmaakt werd was Mojito ergo sum.  
De aanvankelijke schrik om zich aan een taalquiz te wagen, was achteraf vervlogen.

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit